450 g kefir
450 g natúr joghurt
só
tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya
Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.
A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.
Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)
Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.
Az összetevőkből gyúrjunk sima, közepesen lágy tésztát, majd letakarva egy órán át pihentetjük. Osszuk kb 120 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. A kis gömböcöket 10-15 percig p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd egy tálba lereszeljük. 2.Hozzáadjuk a liszt keveréket és a tojást. 3. Először kaná...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű