450 g kefir
450 g natúr joghurt
só
tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya
Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.
A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.
Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)
Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.
Vastag aljú edénybe kb. 5 dkg vajat és 2 evőkanál olajat vagy kókuszzsírt teszünk. Megpirítjuk benne a szalonnát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a salottát és a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzünk puhára A tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót a fokhagymát és összekeverjük Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tenyerün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. 2. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű