Családireceptkönyv.hu

tökéletes házi sajtkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g kefir
450 g natúr joghurt

tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya

Elkészítés:


Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.

A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.

Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)

Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.

Trükkök, tippek, praktikák:


tökéletes házi sajtkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyros pita
Gyros pita

Az összetevőkből gyúrjunk sima, közepesen lágy tésztát, majd letakarva egy órán át pihentetjük. Osszuk kb 120 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. A kis gömböcöket 10-15 percig p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd egy tálba lereszeljük. 2.Hozzáadjuk a liszt keveréket és a tojást. 3. Először kaná...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sajtos cukkinigolyók
Sajtos cukkinigolyók

A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töki pompos – Kenyérlángos
Töki pompos – Kenyérlángos

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk