450 g kefir
450 g natúr joghurt
só
tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya
Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.
A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.
Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)
Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.
A húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes kézzel készítsünk nekünk...
Elkészítési idő: 1 óraEzt a malactartót nagyon sokan nem ismerik, pedig ez is egy belsőség része a disznónak, ugyan úgy, mint pl-a pacal a marhának ill a Tehénnek! Igaz sok tenni való van vele, de an...
Elkészítési idő: 30-percA túrót keverőtálba teszünk és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztunk és a sárgáját szintén a túróhoz adjuk, valamint a sót és a porcukrot is. Egy csipet sóval a tojás...
Elkészítési idő: 40 perc