450 g kefir
450 g natúr joghurt
só
tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya
Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.
A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.
Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)
Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.
Paradicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzzük sós vízben. Mikor már puha, leöntjük a vizet és átnyomjuk krumplinyomón (vagy lereszeljük a reszelő apró lyukú részén). Hagyjuk te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Sertéshús, vadhúsok pácolásához használhatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal....
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű