ízlés szerint só
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint balzsamecet
ízlés szerint szárnyasfűszer-keverék
250-300 g pulykamell
10 db koktél paradicsom
10 db hónapos retek
0.5 kg kígyóuborka
1 marék madársaláta
1 marék rukkola
14 db mini mozzarella
Falatokra darabolom a pulykamellet majd a fűszerkeverékkel megszórom és félre teszem.
A zöldségeket megmosom majd szeletelem, negyedelem.
Kevés olajon aranybarnára pirítom a pulykamellet.
A zöldségeket egy tálba helyezem, sózom, borsozom majd olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolom.
Tányérra szedem a salátát, a mozzarellát és a pulyka falatokat ráhelyezem.
A formákat folpackkal béleljük úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a forma oldalán. A pektinnel vegyített cukrot elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a szörpöt vagy a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a krumplit és reszeljük le, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel nagyon apróra a hagymát. A krumplit, hagymát, petrezselymet keverjük össze a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a karikákra vágott kolbászt, a kétféle hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma opálossá n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes