70 dkg liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztottam. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágtam (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek
Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. Most mentek egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással lekentem, sajttal megszórtam és hideg sütőben kezdtem sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.
Ha nem éjszakáztatom, akkor hagyom őket duplájára kelni, tojással lekenve mennek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük. A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet, és ráöntjük a tejet. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBodza méz Ahogyan készítettem: Mónika Oláh receptje alapján készült. Nekem 35 virágom volt,lecsipkedtem a szárairól és 1 liter vízben főztem 40 percig,forrástól számítva. aztán l...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű