50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj
A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.
A tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5. A „kéregsütés” pont fordítva jó, mint ahogy azt sokan – celebséfeket is beleértve – ismerjük. Forrásunk (>>) szerint mindenki rosszul süti a húst, aki a bepácolt szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű