50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj
A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.
Für die Sauce Butter zerlassen, Mehl und 1Tl Currypulver zugeben und unter Rühren darin anschwitzen. Milch und Brühe nach und nach mit einem Schneebesen einrühren und bei milder Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk és a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, 3 egész tojással és kevés zsemlemorzsával jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat egészben 1 óra alatt megsütjük a sütőben, majd lehántjuk a héjukat. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A hagymát felaprítjuk, a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű