½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
A sütéshez
olaj
A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.
Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.
A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük és belerakjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergetve kb.7-10 perc alatt sűrű krémmé “főzzük”. Tálkába tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát is meghámozzuk és a gerezdeket apró lyukú reszelőn a krumplihoz reszeljük. Beleütjük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűahogy kell :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet oda teszem forrni,mikor forr,beleteszem a van cukrot,és utána felverem a tojás fehérjét ,és kanállal beleszaggatom,a habot,mind két oldalát meg főzöm,picit aztán ki szedem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű