½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
A sütéshez
olaj
A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.
Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.
Egy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Függőlegesen az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére lefektetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót áztasd hideg vízbe egy éjszakára, vagy forró vízbe kb. egy órára (mire a víz kihűl, jó lesz). A rizstejet forrald fel a fekete sóval és az agar-agar porral. Én egy fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon (egy fazékban) lepirítjuk. Hozzáadjuk a marhacsontot, felöntjük 4 liter vízzel, majd belete...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes