½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
A sütéshez
olaj
A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.
Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.
A sajtot 8 darabra vágjuk. A tojást felverjük a kanálnyi olajjal. A kenyeret lereszeljük és összekeverjük a dióval. A sajtdarabokat megforgatjuk lisztben, majd a felvert tojásban,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kiskanál mézet keverjünk össze két kiskanál mustárral és kenjük be vele a megsózott csirkemellet. Egy kiskanál olívaolajon süssük ki, majd hagyjuk hűlni, amíg felszeleteljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kis lábasban, öntjük a rizstejet, beletesszük a rizspelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik ez körül-belül 5 perc, majd hozzáadjunk a fahéjat. Fedő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz