Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Libanci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás

A sütéshez

olaj

Elkészítés:


A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.


Trükkök, tippek, praktikák:


Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.

Libanci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rántott camembert
Rántott camembert

A sajtot 8 darabra vágjuk. A tojást felverjük a kanálnyi olajjal. A kenyeret lereszeljük és összekeverjük a dióval. A sajtdarabokat megforgatjuk lisztben, majd a felvert tojásban,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros csirkemelles szendvics
Mézes mustáros csirkemelles szendvics

Egy kiskanál mézet keverjünk össze két kiskanál mustárral és kenjük be vele a megsózott csirkemellet. Egy kiskanál olívaolajon süssük ki, majd hagyjuk hűlni, amíg felszeleteljük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RIZSTEJES, KÖRTÉS RIZSKÁSA, ASZALT CSERESZNYÉVEL ÉS
RIZSTEJES, KÖRTÉS RIZSKÁSA, ASZALT CSERESZNYÉVEL ÉS

1. Egy kis lábasban, öntjük a rizstejet, beletesszük a rizspelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik ez körül-belül 5 perc, majd hozzáadjunk a fahéjat. Fedő...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Juhtúrós töltött burgonya - OK
Juhtúrós töltött burgonya - OK

1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk