menu

Családireceptkönyv.hu

omlett tekercs


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás
2.5 dl tej
4 dkg liszt
1 kisebb kápia paprika
1 kis fej lila hagyma /elhagyható/
15-20 dkg sonka
20 dkg reszelt sajt /legjobb a mozzarella/
só, bors


Elkészítés:


A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott paprikát és sonkát, majd a lisztet, valamint a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk.
A gáztűzhely tepsit kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalait is fedje /hogy ne folyjon ki/ és előmelegített sütőben kb negyedórát süssük 175C°-on, amíg a szélei kicsit már megsültek.
Ezután vegyük ki, szórjuk rá a maradék sajtot és tegyük vissza még kb 5 percre.
Ha megsült vegyük ki és a sütőpapír segítségével /óvatosan, mert forró/ tekerjük fel.
A tekercset helyezzük tálra és szeleteljük fel.
A legjobb melegen kínálni, amikor még nyúlós a sajt, de hidegen fogyasztva is kiváló.

omlett tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gombás-sonkás amerikai palacsinta
Gombás-sonkás amerikai palacsinta

A tojást simára keverjük a sóval és a sütőporral elvegyített liszttel. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. A sonkát és a megtisztított gombát egészen apróra kockáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
33. Pektin
33. Pektin

Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Avokádós tojáskrém - tojás nélkül
Avokádós tojáskrém - tojás nélkül

A kesudiót áztasd hideg vízbe egy éjszakára, vagy forró vízbe kb. egy órára (mire a víz kihűl, jó lesz). A rizstejet forrald fel a fekete sóval és az agar-agar porral. Én egy fóli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk