Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa (sokáig puha)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
1 dl tejföl
1 ek só
2 tojás sárgája
25 dkg olvasztott vaj
60 dkg liszt
3 dkg tejben futtatott élesztő
reszelt sajt
tojás a kenéshez

Elkészítés:


sajt kivételével összegyúrjuk és kelesztjük
elnyújtjuk, megszórjuk sajttal és feltekerjük
újra nyújtjuk és szaggatjuk
tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 200 fokon sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós pogácsa (sokáig puha)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rudacskák
Sajtos rudacskák

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Füstölt sajtos keksz
Füstölt sajtos keksz

A lisztet összekeverjük a sóval, paprikával és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját is és összegyúrjuk a tésztát. (Könnyen nyújtható, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csavart
Fűszeres csavart

A leveles tésztát (20 × 40 cm) felengedés után középen félbe vágjuk (20 × 20 cm) A mustárt elkeverjük a piros arannyal. Megkenjük a tésztát a keverékkel. Ráfektetjük a sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás pogi
Medvehagymás pogi

A tejben a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Addig a lisztet a zsiradékot a sót elmorzsoljuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalóval lágy tésztát állítunk össze. Nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk