Szósz: vöröshagyma, fokhagyma, darált hús, só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, házi paradicsomlé (vagy paradicsompüré)
sajt, spagetti tészta
A hagymát zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Teszünk rá frissen aprított bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, kis vizet, ha nagyon száraz. Házi paradicsomlével felöntjük. (Ha nincs, bolti paradicsompürét kikeverünk vízzel, teszünk hozzá kevés cukrot, vagy kész paradicsomlevet vásárolunk.)
Spagettitésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
Az összetevőket egy lábasba öntjük, alaposan átkeverjük és feltesszük főni. Miután felforrt lassabb tűzön, állandóan kevergetve kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ez a kása laktatób...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűAz útifű maghéjra öntsük rá a vizet, várjuk meg, hogy megszívja magát. Keverjük össze a többi összetevővel, a fokhagymát reszeljük bele, keverjük hozzá az összeaprított medvehagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű