1. Tészta
finomliszt 210 g • porcukor 50 g • vaníliacukor 1 db • tojássárgája 2 db • vaj 105 g • citromhéj ½ TK
A csokoládékrém elkészítése
tyúk tojás 1 db • porcukor 70 g • kakaó 1 EK
vaj 90 g
A hab készítése
tojásfehérje 2 db • porcukor 180 g
A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.
A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.
Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.
ribizli lekvár
A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.
Krém:
Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.A krémet késsel elegyenesítjük.
Hab:
Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele
A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.
Piskóta A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süti elkészítése nem időigényes, de az egyik hozzávaló, a karamell elkészítése, igen. A sűrített tejből karamellt készítünk. Karamell készítése: Az összes sűrített tejet duns...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Köz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű