1. Tészta
finomliszt 210 g • porcukor 50 g • vaníliacukor 1 db • tojássárgája 2 db • vaj 105 g • citromhéj ½ TK
A csokoládékrém elkészítése
tyúk tojás 1 db • porcukor 70 g • kakaó 1 EK
vaj 90 g
A hab készítése
tojásfehérje 2 db • porcukor 180 g
A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.
A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.
Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.
ribizli lekvár
A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.
Krém:
Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.A krémet késsel elegyenesítjük.
Hab:
Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele
A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.
Tészta: a tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel, vagy lekvárral amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára. Krém: kevés tejjel csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet a kakaóval összekeverjük,meglocsoljuk rumaromával. Cukrot a tejet és a margarint össze kell melegíteni,és összekeverni a keksszel. Nagy kapcsos tortaformába egyenletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű