A tésztához:
5 tojás
30 dkg porcukor
12 evőkanál víz
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió
A krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
6 dl tej
6 púpos evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg darált dió
A tetejére:
olvasztott csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral kevertetem, s közben kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, s belekeverem a diót. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a diós masszába. Gáztepsi nagyságú tepsit (30 × 40 cm) kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát, s készre sütöm. Én 180°C-on, kb. 20 percig sütöttem. Mikor megsült a tészta, lehúzom róla a sütőpapírt, s hagyom kihűlni.
A krémhez a lisztet diócsomómentesre keverem a tej felével, hozzáöntöm a többi tejhez, sűrű péppé főzöm, majd lehűtöm. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd hozzáadagolom a lisztes pépet és a diót. A kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény, a tetejét leöntöm csokimázzal, és tetszés szerint díszítem (én becsíkoztam csokival).
Főzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponet kikeverjük cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beledolgozzuk a mascarponet. A babapiskótát citromlikőrös tejbe mártogatjuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű