Családireceptkönyv.hu

Nanuk szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

5 tojás
30 dkg porcukor
12 evőkanál víz
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió

A krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
6 dl tej
6 púpos evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg darált dió

A tetejére:

olvasztott csokoládé


Elkészítés:


A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral kevertetem, s közben kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, s belekeverem a diót. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a diós masszába. Gáztepsi nagyságú tepsit (30 × 40 cm) kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát, s készre sütöm. Én 180°C-on, kb. 20 percig sütöttem. Mikor megsült a tészta, lehúzom róla a sütőpapírt, s hagyom kihűlni.

A krémhez a lisztet diócsomómentesre keverem a tej felével, hozzáöntöm a többi tejhez, sűrű péppé főzöm, majd lehűtöm. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd hozzáadagolom a lisztes pépet és a diót. A kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény, a tetejét leöntöm csokimázzal, és tetszés szerint díszítem (én becsíkoztam csokival).


Nanuk szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ganache de chocolate
Ganache de chocolate

Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele, mert az me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KÓKUSZKRÉMES SÜTI
KÓKUSZKRÉMES SÜTI

A tojassargakat a cukorral habosra kavarom Utana hozza keverem az olajat A tojasfeherjet kemeny habba verem A két masszat osszekeverem Vegul hozza adom a tejet, es a sutoporral...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Kókuszos vaniliakrémes süti
Kókuszos vaniliakrémes süti

A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézskrémes I.
Mézskrémes I.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk