• 50 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 15 dkg zsír
• 3 tojás
• 1 cs sütőpor
Krém:
• 15 dkg vaj
• 15 cukor
• 3 ek kakaó
• ½ dl rum
• az áztatott tésztalap
Tetejére:
• 3 tojásfehérje
• 30 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.
A lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez. A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes„Karnevál szelet Alap: 5 vagy 6 tojásból piskóta, attól függően milyen magasra szeretnéd a sütit. Krém: 2 dl tejet, 3 tojássárgáját, 1 csom. van. cukrot, 2 kanál vaniliás p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adjuk az étolajat ,majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is. A tepsit...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Közepes