Családireceptkönyv.hu

Kati szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 50 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 15 dkg zsír
• 3 tojás
• 1 cs sütőpor
Krém:
• 15 dkg vaj
• 15 cukor
• 3 ek kakaó
• ½ dl rum
• az áztatott tésztalap
Tetejére:
• 3 tojásfehérje
• 30 dkg cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.

Kati szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
Képviselőfánk
Képviselőfánk

A zsiradékot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és végül egyesével a tojásokat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sima krémes
Sima krémes

Két lapot kell sütni a leveles tésztából, én most Drávai Szabina mindenre jó leveles tésztájából készítettem (nagyon finom!). Az egyiket felkockázom, az lesz a teteje. Először vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal

A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a forró vizet. Egy másik tálban a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér csokis éclair
Fehér csokis éclair

A vizet és a tejet öntsd össze, adj hozzá egy csipetnyi sót, és a vajjal együtt forrald össze. Amikor a vaj felolvadt benne, szórd bele a lisztet. Kevergesd addig, amíg elválik a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk