Tészta:
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 db tojássárgája
Krém:
- 100 g túró
- 3-4 ek porcukor
- 250 g mascarpone
- 1 nagy tk vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
Rétegelés:
- 1 kis üveg baracklekvár
Tojáshab:
- 1 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
?A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval.
?Ha a kézmelegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagylyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire.
?180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát.
?A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval.
?A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal.
?Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg.
?A tojásfehérjehabhoz a porcukorral kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.
A sütőt előmelegíteni. A lisztből, vajból, zabpehelyből omlós tésztát gyúrni. az almát megmosni, hámozni, szeletelni. A tepsit kivajazni, almaszeletekkel kibélelni( akár több réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat langyosra olvasztjuk. 2. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. 3. A hagyományos palacsintához hasonlóan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a kekszeket: Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport. Celofánba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű