- 90 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor helyettesítő
- 1 db tojássárgája
A krém hozzávalói:
- 100 g túró
- 3-4 kanál porcukor helyettesítő
- 250 g mascarpone
- 1 nagy teáskanál zero vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
A rétegezéshez:
- 1 kis üveg cukormentes baracklekvár
A tojáshab hozzávalói:
- 1 db tojásfehérje
- 2 kanál porcukor helyettesítő
◾️A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval.
◾️Ha a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire.
◾️180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát.
◾️A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval.
◾️A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal.
◾️Erre jön kevés baracklekvár majd túrókrém es újra baracklekvár ezután morzsa, túrókrém majd baracklekvár és kevés morzsaréteg.
◾️A tojásfehérjehabhoz a porcukor helyettesítővel kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére nyomjuk egy habzsákból és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.
1. A tészta alapanyagát összekeverjük, összegyúrjuk. 2. Pihentetjük kb. 1/2 órát, majd lapokra ( 4 lap ) nyújtjuk és kivajazott sütőlemezen kisütjük. 3. A krémet elkészítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössze kell keverni
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA gázsütőt bekapcsoljuk 180 C-fokra. Előkészítjük a 12 db-os muffinsütőt, s belerakjuk a papír alapú muffinkapszlikat. Ezután a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, rizslisztes szilikonlapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, villával megpöttyözzük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű