6 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverni.
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
csipet só, összekeverni
10 evőkanál víz, fél citrom leve
Ezeket belekeverni a cukros masszába felváltva a száraz dolgokat a citromos vízzel.
A végén beleforgatni a 6 tojás felvert fehérjét.
Közepes tűznél szép barnára sütni.
Krém:
3 dl tej
3 kanál liszt
4 tojás sárgáját sűrűre főzni
20 dkg vaj
2 vaníliás cukor
20 dkg porcukorral habosra keverni
Ha kihűlt a főzött krém, alaposan összekeverni
Hab:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje gőz felett felverni.
Ha kihűlt minden, akkor a tésztára a krémet, arra a habot felkenni.
Díszíteni lehet rászitált kakaóval, vagy tortadarával.
Én csak a kanállal megpaskoltam a habot.
A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 egész tojást 3 pohár kefirt 3 pohár kristálycukrot, 4 pohár sima-lisztet 1 pohár étolajat, 1 csomag sütőport simára keverünk Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a f...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesTojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz