6 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverni.
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
csipet só, összekeverni
10 evőkanál víz, fél citrom leve
Ezeket belekeverni a cukros masszába felváltva a száraz dolgokat a citromos vízzel.
A végén beleforgatni a 6 tojás felvert fehérjét.
Közepes tűznél szép barnára sütni.
Krém:
3 dl tej
3 kanál liszt
4 tojás sárgáját sűrűre főzni
20 dkg vaj
2 vaníliás cukor
20 dkg porcukorral habosra keverni
Ha kihűlt a főzött krém, alaposan összekeverni
Hab:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje gőz felett felverni.
Ha kihűlt minden, akkor a tésztára a krémet, arra a habot felkenni.
Díszíteni lehet rászitált kakaóval, vagy tortadarával.
Én csak a kanállal megpaskoltam a habot.
Összeállítás: Kakaós piskóta,erre a vaníliás krém majd világos piskóta és csokoládés krém A tetejére tejszínhab Csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tejből, a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd félrerakjuk kicsit hűlni. Ezután megfelezzük a leveles tésztát, és az egyik felét lisztezett felületen kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiskóta elkészítés Melegítse elő a sütőt 165 fokra. A cukrot , a vajat felverjük, majd felverjük a vaníliával és a zsírral. Add hozzá a tojásokat, egyenként, amíg bolyhos lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz