a piskótához:
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók:
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 teáskanálnyi rumaroma
dió
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük. Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és ketté veszem. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem. Erre pedig az alábbi tölteléket teszem. A túrótöltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz 1 dl tejet és az 1 dl kávét összekeverem egy kanál cukorral, a kekszet beáztatom, majd a tepsi aljába sorba kirakom. A három karamellás pudingot egy kis cukorral összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverjük a piskótát, majd ketté osztjuk. Az egyik felébe kakaóport és egy kávéskanál vizet keverünk. Sütőpapírral bélelt tepszibe öntjük, a fehéret alulra, rá a kakaóst. 190-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés - Almás töltelék Az almákat lereszelem, hozzákeverem az édesítőt, a fahéjat, a citrom levét és reszelt héját, majd az egészet elkezdem párolni. Amikor már szépen bugyog,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű