a piskótához:
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók:
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 teáskanálnyi rumaroma
dió
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük. Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő:Lépés 1 10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól...
Elkészítési idő:A piskótákat én mindig így készítem, nem választom ketté a tojást, de ha valakinek az vált be, akkor úgy is lehet csinálni. Az egész tojásokat az édesítővel és a vízzel együtt verd...
Elkészítési idő: