fél kiló maradék krumplipüré, 6 evőkanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 tojás, 20 deka sajt.
A maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt is belekerül.
A sajtot lehet nagyobbra vagy kisebbre is reszelni, attól függően, hogy mennyire vagyok türelmes. Egy kicsit más lesz az állaga a végeredménynek. Én jobban szeretem, ha a sajtszálak látszanak, tehát nagyobbak.
Fűszerként kerülhet bele egy kis bors, szerecsendió is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A masszából diónyi darabokat formázok. Ezt legjobb vizes kézzel, mert még így is elég ragacsosak és maszatosak leszünk a végére.
A golyóbisokat egymáshoz nem túl közel helyezzük egymáshoz, mert lelapulnak és megnőnek egy kicsit.
Kb. 20-25 perc sütésre van szükségük. A sajt kicsit megpirul, az alja picit ropogós lesz. A közepe pedig isteni puha marad.
A hagymát apróra vágom, és az összes hozzávalóval krémesre keverem. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Egy tál vízben áztatjuk kis ideig, ettől ropogósabb lesz. Ha nem sietünk, olykor le is cserélhetjük az áztat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy serpenyőben a MAGGI Ízvarázzsal megszórt hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kivesszük és egy sütőtál aljára tesszük. A gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A pita elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű