Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Petrezselymes-fokhagymás mártogatós/kenőke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 2 csokor friss petrezselyemzöld
• 5 gerezd fokhagyma
• 140 gr mandula / kesudió
• 50-60 ml citromlé
• 100 ml olívaolaj
• só és bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Darálóba vagy aprítóba rakunk mindent, és ízlés szerinti állagúra pépesítjük.

2. A citromlé lehet több is, akár 80 ml, kinek hogyan ízlik!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tortillát, chipset mártogatni, de kenyérre kenve is nagyon finom :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Töltike
Töltike

A tölteléket összekeverem és leforrázott karalábé levélbe töltöm. Egy marék sóskát zsíron megpárolok és a tűzről levéve elkeverjük egy ek liszttel és kicsi vízzel. Ráöntjük a megf...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombapörkölt
Gombapörkölt

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Ragacsos, csípős karfiolrózsák
Ragacsos, csípős karfiolrózsák

Szedjük rózsáira a karfiolt, ha nagyok, akkor vágjuk félbe vagy negyedeljük. Mossuk meg, hagyjuk lecsepegni, de nem árt, ha kicsit nedves marad. Tegyünk egy nagyobb edénybe a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vali kenyere
Vali kenyere

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk