2 kg nyers, sótlan szalonna (zsírszalonna)
1 pohár só (1,5 dl-s pohár)
10 szem fekete bors
1,2 liter víz
3 babérlevél
9 gerezd fokhagyma
A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.
A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.
Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.
Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.
A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejföl valójában oltott (savanyított) tejszín. A teljes tejből nagyanyám a legszínét leszedte rögtön fejés után, ebből készült a vaj, aztán a tejet korsóba vagy szélesszájú kanná...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű