Hozzávalók (4 személyre)
A leveshez:
2 ek méz
4 ek barnacukor
4 alma
½ citrom leve
1 l víz
1 egész fahéj
5 szegfűszeg
100 ml tejszín
1 csapott ek étkezési keményítő
Az almachipshez:
1 alma
Egy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk. Átforgatjuk, hogy bevonja őket a karamell majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük a levest. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük és kevergetve újraforraljuk, majd jól lehűtjük.
Az almachipshez az almát kb. 1 mm vékonyra szeleteljük és sütőpapírral borított tepsire terítjük. 120 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét megmosom, leszedem a szárát és kimagozom. 5 dl vízbe beleszórom a sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig forralom, ezután leszűröm, és a levet vis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük. A húst egy edénybe tesszük, hozzászórjuk a rizst, beleütünk két tojást és eldolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kevés olívaolajon fonnyasszuk meg az újhagymát, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott cukkinit is. 3-4 percig pirítsuk együtt, pár kanállal tegyünk félre a tálaláshoz, a...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű