Hozzávalók: 2
2 közepes fehér burgonya
4 evőkanál vaj, olvasztott
1 csésze parmezán sajt, reszelt
½ teáskanál fekete bors
1 evőkanál fokhagyma por
1 evőkanál paprika
1 teáskanál só
Petrezselyem, apróra vágott (díszíteni)
Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC.
2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt.
3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba fordul a darabolt burgonya.
4. Óvatosan szétterülnek a burgonya le a hosszát a nyárs, amíg van még különbség a szeleteket alkotó spirál.
5. A vajat megolvasztjuk, és ecsettel egész burgonya.
6. Egy közepes tálban össze parmezánreszelő, fekete bors, fokhagyma por, paprika, és a sót.
7. A darabolt burgonya az edény fölé, és lapáttal a keveréket egész burgonya, amíg teljes mértékben bevonjuk.
8. Rest burgonyát egy tepsibe úgy, hogy lebeg az alján a lap.
9. Bake 25-30 percig, vagy amíg szépen pirított.
10. Díszítsük további parmezán és a petrezselymet.
11. Hagyjuk hűlni 5 percig.
A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. 500 g lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes uborkát lereszeljük sajtreszelőn (vagy kinek mi a szimpatikus, a fő, hogy vékony legyen). Olajon a 2 evőkanál liszttel fehér rántást készítünk, majd felöntjük 2,5 liter v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. 2. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, é...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon pirítsuk benne 5-6 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és további 5 percig pirítsu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű