Családireceptkönyv.hu

Drága Bogikám! (vizes piskóta)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kicsit belelapoztam a sütigyűjteményedbe. Mindent le kellene írni belőle, mert nagyon jók.
ÁM! Szemembe tűnt a vizes piskóta receptje. Életem "középső" részében én is azon recept szerint sütöttem, ami Neked is fel van írva, de soha nem sikerült. Véletlen jöttem rá, hogy a cukor mennyisége a bűnös. A következő a jó.
Tehát pl:
6 tojás
3-4 ek víz
6+ 3-4 ek cukor
6+ 3-4 ek liszt
1 mokkáskaál sütőpor


9 tojás
6 víz
15 cukor
15 liszt
1,5 mokkásk. sütőpor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Ha finomat szeretnél enni, de nem akarod bekapcsolni
Ha finomat szeretnél enni, de nem akarod bekapcsolni

Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborí...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia krémes főzött krémből
Francia krémes főzött krémből

Keresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt. Sűrűn meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hüvelykujj süti  Roxi
Hüvelykujj süti Roxi

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Moszkauer (Sóbors)
Moszkauer (Sóbors)

A tejszínt egy edényben forraljuk fel, adjuk hozzá a diót, a cukrot és a kandírozott narancshéjat. Forraljuk fel újra, keverjük bele a lisztet, majd hagyjuk kihűlni. Melegítsük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk