Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 45 dkg cukor
- 15 ek. víz
- 30 dkg liszt + 2 mokkáskanál sütőpor
- 15 dkg dió
- 6 tojássárgája
Krém: (megfőzni!)
- 4 dl tej
- 5 ek. liszt
- vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin v. vaj
- rum
Máz:
- 1 Katica tortabevonó
- 2,5 ek. olaj
Nagy barna tepsibe való adag.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habtejszínt kezdjük el habbá verni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, tegyük félre. A tejbe keverjük bele a fahéjat. Egy közepes méretű jénaiba tegyünk egy rét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű