Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 45 dkg cukor
- 15 ek. víz
- 30 dkg liszt + 2 mokkáskanál sütőpor
- 15 dkg dió
- 6 tojássárgája
Krém: (megfőzni!)
- 4 dl tej
- 5 ek. liszt
- vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin v. vaj
- rum
Máz:
- 1 Katica tortabevonó
- 2,5 ek. olaj
Nagy barna tepsibe való adag.
•Mindent összekeverek egy nagy tálban. ( A vajat kis kockákban, lehető leghidegebb formában morzsolom a tésztába.) •Fél órára állni hagyom, majd kinyújtom, szaggatom és "nyomdázom...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy egy tepsit. Szilikonos sütőpapírral béleljük vagy nagyon alaposan kivajazzuk. Az almát megtisztítjuk,...
Elkészítési idő:A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, van. cukorral, tojássárgákkal és a tejföllel, majd beledolgozzuk a tésztát. A tojásf...
Elkészítési idő: