hozzávalók / 12 adag
A tésztához
7 db tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
13 ek víz
A krémhez
7 db tojásfehérje
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz
A díszítéshez
3 dl habtejszín (vagy Hulala)
5 dkg csokoládé (reszelt)
elkészítés
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Lisztet, porcukrot. sütőport és a vajat összekeverjük majd hozzáöntjük a tej felét. Tojást, vaníliás cukrot és a maradék tejet összekeverjük és hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összerázzuk valamilyen zárható edényben. Ha kész, összedolgozzuk az előzőleg kikevert alapany...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a tejet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűcukor, tojás összekever, plusz vaj, tej vanília, liszt felezni, kakaó, vagy liszt hűtő 180 fok, 12 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű