hozzávalók / 12 adag
A tésztához
7 db tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
13 ek víz
A krémhez
7 db tojásfehérje
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz
A díszítéshez
3 dl habtejszín (vagy Hulala)
5 dkg csokoládé (reszelt)
elkészítés
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Megjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad. Jó étvágyat! Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méret...
Elkészítési idő: 45percElsőként a liszteket, a sót, sütőport, citromhéjat összekevertem, belemorzsoltam a vajat, hozzáadtam a tojást, cukrot és a tejfölt, majd ezt az egészet tésztává gyúrtam. A tészta h...
Elkészítési idő:Piskótát sütni,kis tepsiben./20x25cm/ Puding,cukor,tej sűrűre főzni,bele a margarin,hűteni. Túró, vanillincukor,cukor hozzá a kihűlt puding.1 óra hűtőbe. A tésztát félbevágni,me...
Elkészítési idő: