45 dkg liszt
2 dl meleg víz
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
1 evőkanál citromlé
reszelt narancshéj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandula
A cukrot a vízzel, a vajjal és a narancshéjjal összekavarjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a szódabikarbónát beletesszük, a citromlét ráöntjük, ettől habos lesz. Majd a cukros keveréket is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. A tészta lágy és ragacsos lesz, ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb csíkokat, félköröket, karikákat nyomunk belőle, ízlés szerint. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütiket bevonjuk vele. Míg a csokoládé nem száradt rá, megszórjuk aprított mandulával.
Mindent egy tálban kézi habverővel összekeverünk, majd egy tapadásmentes edénybe öntjük, tetejét megszórhatjuk cukormentes befőttel, vágott dióval. Előmelegített sütőben 200°C-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valót összegyúrjuk, elég hamar összeáll. Ezután 30 perc mélyhűtő, de sima hűtőpolc is elég. ...Majd kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk és szakszerűen 1,5 x 2 cm-es téglákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barna tésztához a tojásfehérjét és a vizet felverjük kemény habnak, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, a liszttel elkevert kakaót, és sütőport. Megsütjük. Ha m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű