45 dkg liszt
2 dl meleg víz
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
1 evőkanál citromlé
reszelt narancshéj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandula
A cukrot a vízzel, a vajjal és a narancshéjjal összekavarjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a szódabikarbónát beletesszük, a citromlét ráöntjük, ettől habos lesz. Majd a cukros keveréket is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. A tészta lágy és ragacsos lesz, ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb csíkokat, félköröket, karikákat nyomunk belőle, ízlés szerint. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütiket bevonjuk vele. Míg a csokoládé nem száradt rá, megszórjuk aprított mandulával.
1. A sütőtököt feldaraboljuk, letakarjuk alufóliával és 200 fokon megsütjük. 2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 30 dkg-ot félreteszünk belőle. 3. A lisztbe beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat és olvasztott zsírt csak a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst fetten wir unsere Förmchen für die Schillerlocken ein wenig mit Öl ein, damit sie sich später wieder gut lösen. Währenddessen heizen wir unseren Backofen auf 190° Ober-Unte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük és a muffinformákba csorgatjuk. 180-200 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű