45 dkg liszt
2 dl meleg víz
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
1 evőkanál citromlé
reszelt narancshéj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandula
A cukrot a vízzel, a vajjal és a narancshéjjal összekavarjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a szódabikarbónát beletesszük, a citromlét ráöntjük, ettől habos lesz. Majd a cukros keveréket is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. A tészta lágy és ragacsos lesz, ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb csíkokat, félköröket, karikákat nyomunk belőle, ízlés szerint. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütiket bevonjuk vele. Míg a csokoládé nem száradt rá, megszórjuk aprított mandulával.
Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát, majd to...
Elkészítési idő: 40 percA lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és habverővel csomómentesre keverjük. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett addig főzz...
Elkészítési idő:Mindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll. A tet...
Elkészítési idő: