1/2 kg rizs
1,5 kg kristálycukor
10 dkg mazsola
3 v.cukor
3 db citrom
5-8 szegfűszeg, 4-5 körömnyi fahéj
3 liter melegvíz
28 napig érleljük, utána lefejtjük, álli hagyjuk majd 10-12 nap múlva ismét lefejtjük.
1.A hozzávalókat összedaraboljuk, és a vízzel együtt összeturmixoljuk
Elkészítési idő:Egy hétig állni hagyjuk, de naponta többször is megkeverjük. Utána üvegekbe szűrjük, a tetejére egy kevés tartósítót szórunk, és ledugaszoljuk.
Elkészítési idő:A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...
Elkészítési idő: 30 perc