1/2 kg rizs
1,5 kg kristálycukor
10 dkg mazsola
3 v.cukor
3 db citrom
5-8 szegfűszeg, 4-5 körömnyi fahéj
3 liter melegvíz
28 napig érleljük, utána lefejtjük, álli hagyjuk majd 10-12 nap múlva ismét lefejtjük.
5 literes üvegbe tenni, vízzel teletölteni,48 óráig állni hagyni, leszűrni és hűtőbe tenni.10 napig fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vizet és a cukrot összeforraljuk egy közepes méretű lábasban, majd félrehúzzuk a tűzről, és a kakaóport valamint a vaníliát is hozzákeverjük. 2. Beletördeljük a csokoládét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg vízben alaposan megmosunk egy citromot és egy almát. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, a citromot citromfacsarón jól kisajtoljuk. Tejjel és a mézzel sima állagig turmixoljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű