15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 2. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénym...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyünk fel forrni 5 l vizet, amelybe keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 l vizet. (A cukor megk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet 4-5 percig forraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további tíz percig forraljuk, de csak lassan. 2. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és a citrus héja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a teafüvet, és várjuk meg, amíg a tea fel nem oldódik. Öntsük hozzá a tejet, és az egészet for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű