15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
Egy edénybe beletesszük a joghurtot, a vizet és a sót, és egy botmixerrel átmixeljük, vagy kanállal jól összekavarjuk. (Nem kell sokáig, nem vajat készítünk!:)) Egy megfelelő mére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük. 2. Az epret leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk. 3. Rátöltünk 3 l hideg vi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet feltesszük forrni, és beleteszünk minden hozzávalót a citruslevek és a méz kivételével. Gyöngyözve 5-7 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Amikor egy kicsit lehűlt, úgy...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűFacsarjuk ki a 6 db narancsot és az 1 db lime-ot (vagy citromot), és a kifacsart levet tegyük félre. Dobjunk 4-4 jégkockát fejenként a poharakba (minimum 4 dl-es poharak legyenek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű