2,5 dl víz
10 dkg nádcukor
5 dkg keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
2,5 dl vodka
vaníliarúd vagy vaníliás cukor
A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor feloldódott, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük.
A zölddiót alaposan megmossuk, szárától megszabadítjuk. Nyolc részre vágjuk és tisztára mosott, széles szájú üvegekbe rakjuk. Közzé dugdossuk a fűszereket, rászórjuk a cukrot és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét forrásban lévő víz gőze felett egy tálban megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett a csokoládéhoz adjuk a vizet. Addig keverjük, amíg teljesen egyenletessé nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza virágokat vízbe mártogatjuk,lecsurgatjuk,egy műanyag vödörbe rakjuk az összeset.A cukrot felfőzzük a vízzel,várunk míg teljesen kihűl,és hozzákeverjük a borkősavat meg a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot, a színezéket, és a tejet. A keményítőt néhány kanál vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a csokihoz. A tejszínhabot,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű