2,5 dl víz
10 dkg nádcukor
5 dkg keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
2,5 dl vodka
vaníliarúd vagy vaníliás cukor
A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor feloldódott, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük.
1 narancs és 1 citrom reszelt héját 1,5 dl vízbe keverjük, felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliával és édes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű