menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkemell
fűszerek
teriyaki szósz
joghurt
tojás stb.

Elkészítés:


A sima csirkemell könnyen kiszárad, hogy ez ne így legyen, a csíkokra vágott csirkehúst célszerű összekeverni pár kanálnyi fokhagymás joghurttal. (Ha minden kötél szakad, tejfölt is használhatunk, de a joghurt az igazi.) Én előtte még meg is jacakardozom a húst, de mivel a jackard Magyarországon ismeretlen és besszerezhetetlen, erről a poszt végén írok még bővebben.
Ez a joghurt marinád azért kell, mert segít megtartani a panírt, növeli a hús nedvességtartalmát, és jó ízszállító (egyébként meg tudományosan igazoltan a joghurt az egyetlen valóban működő marinád), fokhagymát, kakukkfüvet és rozmaringot szoktam tenni bele. A húst általában egy órát hagyom a joghurtban, egy közepes csirkemellhez jó másfél-evőkanálnyi joghurt kell. A marinálás egy fedeles műanyag dobozban történik, ezt használom a majd a panírozásra is, a végén egyedül ezt kell majd elmosogatni, nagyon praktikus.
Tehát akkor, most kezdődik maga a szigorúan vett panírozás. A joghurtos húsra csapott kanálnyi keményítőt szórok, (ha lehet, inkább krumpli keményítőt, de a kukorica is működik), becsukom a dobozt, és jól összerázom. Nemcsak le és fel, hanem a dobozt kissé ferdén tartva körkörösen kell rázni, hogy a falatok körbepörögjenek bent a doboz falán, ettől mindent szépen befed a keményítő. A keményítőtől ropogósabb és fényesebb lesz a panír, és jobban is tapad majd a húsra.
Ezután jöhet a liszt, két-három evőkanálnyi kell, a körkörös rázás után a hús felülete egyenletesen lisztes kell legyen. (Ezen a ponton lehet még további fűszereket keverni a lisztbe, curry port, paprikát, római köményt.)
A következő rázni való a felvert tojás, egy csirkemellhez egyet szoktam használni, itt annyi a trükk, hogy a tojásba keverek egy kiskanálnyi szójaszószt vagy teriyaki szószt. (A teriyaki jobb, de nem mindig van itthon.) Ettől nemcsak a panír színe lesz aránylóbb, hanem az ízét is mélyíti majd egy kicsit.

Rántott csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes,sajtos,brokkolis csirkemell
Tejszínes,sajtos,brokkolis csirkemell

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Figyelj, mert gyorsan szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Csirke ázsiai kesudiós
Csirke ázsiai kesudiós

A csirkemellet kisebb kockákra vágtam. Wokban (vagy magasabb falú serpenyőben) felhevítettem az olíva- és szezámolaj keverékét, majd a húst rátéve azt nagy lángon megpirítottam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombaszószos csirkemell
Gombaszószos csirkemell

A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csípős csirkeszárny
Csípős csirkeszárny

Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a csirkeszárnyakat, és néhány órát pihentessük. Állítsuk össze a galuskatésztát: a lisztet és a vizet egy fakanállal keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk