1 közepes sütőtök felkockázva
5 birsalma felkockázva
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja (ha nem bio, akkor 4-5 csepp citromolaj) és leve
3 evőkanál Okos Édes
1 csipet vaníliapor vagy 1 zacskó vaníliás rapadura
1 dl valódi rum (házipálinkával is finom!)
Elkészítése:
A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, hogy éppen ellepje.
Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rumott, és kb. újabb 15 percig főzzük, míg el nem kezdenek szétesni a kockák.
Amikor megpuhult, akkor krumplitörővel összetörjük - vagy pürésíthetjük akár botmixerrel is, de darabosra is hagyhatjuk, ki-ki ízlése szerint.
Még egyet rárottyantunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az illóolajat is, amit jól elkeverünk benne.
Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre feje tetejére állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Nem kell automatázni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!! Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni. Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe. Tetejére pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű