Családireceptkönyv.hu

Rumos sütőtök-birsalma lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes sütőtök felkockázva
5 birsalma felkockázva
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja (ha nem bio, akkor 4-5 csepp citromolaj) és leve
3 evőkanál Okos Édes
1 csipet vaníliapor vagy 1 zacskó vaníliás rapadura
1 dl valódi rum (házipálinkával is finom!)

Elkészítés:


Elkészítése:

A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, hogy éppen ellepje.
Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rumott, és kb. újabb 15 percig főzzük, míg el nem kezdenek szétesni a kockák.
Amikor megpuhult, akkor krumplitörővel összetörjük - vagy pürésíthetjük akár botmixerrel is, de darabosra is hagyhatjuk, ki-ki ízlése szerint.
Még egyet rárottyantunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az illóolajat is, amit jól elkeverünk benne.
Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre feje tetejére állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Rumos sütőtök-birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)

. A rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra (még jobb légkeveréssel 75 °C-ra). A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk (A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlilekvár
Ribizlilekvár

A ribizliszemeket szedd le a szárakról. Tapasztalt háziasszonyok ezt a műveltet villával végzik, hogy gyorsabban haladjanak. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt folyó víz alatt. Botmixe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Meggymártás
Meggymártás

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes citruskompót
Mézes citruskompót

A grapefruitokat, a narancsot meg a mandarint meghámozzuk, vigyázva, hogy a fehér részeket maradéktalanul eltávolítsuk, mert keserű lehet tőle a kompót. A narancslevet felforraljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk