Családireceptkönyv.hu

Rumos sütőtök-birsalma lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes sütőtök felkockázva
5 birsalma felkockázva
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja (ha nem bio, akkor 4-5 csepp citromolaj) és leve
3 evőkanál Okos Édes
1 csipet vaníliapor vagy 1 zacskó vaníliás rapadura
1 dl valódi rum (házipálinkával is finom!)

Elkészítés:


Elkészítése:

A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, hogy éppen ellepje.
Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rumott, és kb. újabb 15 percig főzzük, míg el nem kezdenek szétesni a kockák.
Amikor megpuhult, akkor krumplitörővel összetörjük - vagy pürésíthetjük akár botmixerrel is, de darabosra is hagyhatjuk, ki-ki ízlése szerint.
Még egyet rárottyantunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az illóolajat is, amit jól elkeverünk benne.
Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre feje tetejére állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Rumos sütőtök-birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BA Cukkini üvegben
BA Cukkini üvegben

Nem kell automatázni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Rumos sütőtök-birsalma lekvár
Rumos sütőtök-birsalma lekvár

Elkészítése: A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi túró
Házi túró

A tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!! Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni. Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe. Tetejére pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk