Családireceptkönyv.hu

Tükörglazúr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).

Elkészítés:



Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: család
Tortakrémek - gesztenye
Tortakrémek - gesztenye

Kész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Epertorta(tejes még!)
Epertorta(tejes még!)

-Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csokitorta (egyben sült)
Csokitorta (egyben sült)

170 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt. Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két torta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes- mascarponés máktorta
Meggyes- mascarponés máktorta

1A vajat a nagyobbik mennyiségű cukorral habosra keverjük. 2Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől és a sárgáját a vajas keverékhez adjuk. 3A tojás fehérjét a maradék, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk