Hozzávalók:
240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).
Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.
Lecsepegtetjük a meggyet, felaprítjuk a csokoládét. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat is és habosra keverjük. Belekeverjük utána a csokit,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótatésztából 4-5 kerek lapot sütünk. A krémhez a tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb, ha a piskótamasszánkat ketté osztjuk és kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet a burgonyapüré készítésével kezdtem. Ennek módját most nem írom le, mert ezt már mindenki ismeri. Amikor a püré elkészült, egy 24 cm-es kapcsos tortaformába szedtem a na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű