5 púpos ek. tápiókaliszt
2 púpos ek. mandulaliszt, vagy szezámliszt vagy lenmagliszt, de ezt helyettesíteni lehet tápiókaliszttel
fél-1 tk. fokhagymapor, én inkább zúzott fokhagymát javasolnék, a port akkor, ha bio
fél tk. só kevés bors
1/2 csésze víz (kb. 120 ml)
választott zöldfűszerek (nálam szárított oregánó és petrezselyem, 1-1 tk)
A hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd közepes lángon, serpenyőben kevés kókuszolajon elősütjük a korongokat, mindkét oldalukon kb. 1-1 percig, vigyázzunk, h. ne égjenek meg. A tészta sűrű lesz, de ha gyorsak vagyunk, valamennyire szét lehet teríteni, nekem 3 db, nagyjából 15 cm átmérőjű lepényem lett. A félkész korongokat 190-200 fokon 10 percig - vagy míg szép színt nem kapnak - pirítjuk a sütőben. Pár perc hűlés után fogyasztható is,
önmagában is nagyon finom, vagy tehetünk rá bármilyen feltétet/ krémet. Akár mini pizzaalapnak is megállja a helyét. :-) És nagyon gyorsan elkészül! Eredeti recept angol nyelven, kicsit változtattam rajta:http://www.healthstartsinthekitchen.com/2013/12/17/grain-freeflat-bread/ 17
A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zsírt, a tojásokat, a csipet sót, a cukrot, a sütőport és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Annyi tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép seg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű