menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás kosárka(A tészta nem jó!)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta,
300 g lila hagyma,
150 g cukkini,
2 evőkanál olíva olaj,
2 tojás, 12 karika kolbász, só, bors, apróra vágott friss snidling, ízlés szerint kömény

Elkészítés:


A leveles tésztát vékonyra nyújtottam és 12 részre vágtam. Én nem szaggattam köröket, mert akkor hulladék keletkezik belőle, a kockára vágott tésztával is be lehet tölteni a muffin formát :)
A hagymát vékonyra vágtam és az olajon megdinszteltem, mikor már majdnem puha volt, hozzáadtam a hasonlóan vékonyra csíkozott cukkinit, nálam ez került bele a sajt helyett. Amikor a töltelék ezen része meghűlt, hozzáadtam a felvert tojást, és fűszereztem. Az eredeti receptben volt liszt is a töltelékben én azt feleslegesnek ítéltem, bocsi Marisz, vigyázni kell a vonalakra, jön a bikini szezon :)
A muffin formákba töltött leveles tésztába kanalaztam a tölteléket, a felébe raktam 2-2 karika kolbászt is P. kedvéért :)
A sütésben megint csak eltértem picit az eredeti verziótól, mert 220 fokos előmelegített sütőben sütöttem, 20 percig. De hát erre mondom én, hogy a sütési fok és idő mindig csak tájékoztató jellegű, mindenki a saját sütője szerint kell eljárjon :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás vajas legyező
Fokhagymás vajas legyező

Elkészítés: 1 deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A vajon kívül az összes hozzávalót a mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kornspitz
Kornspitz

A hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lángos
lángos

A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem le és meleg helyen 20-30 percig kelesztem. O...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk