menu

Családireceptkönyv.hu

Tápiókás lapótya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g reszelt zöldség (itt cukkinivel készült, de lehet répa, cékla, krumpli, stb.)

zsír
3 dl víz
100 g tápióka liszt
50 g kókuszliszt
(esetleg 1 evőkanál zselatin)

Elkészítés:


A sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de azt vettem észre, hogy nem mindegy milyen márkájú. (A Nature Cookta vált be nálam, a dm-ben vett kókuszliszt nem sűrítette be). A zselatin igazából nem kell bele, terápiás céllal használom, és ettől kicsit ropogósabb is lesz. Házi készítésű kenyérfűszer Egy bajorországi pék kenyérfűszer keveréke: Hozzávalók: 4 dkg kömény 2 dkg koriander 1 dkg ánizs 2 dkg édeskömény 1 mokkáskanál rozmaring 1 mokkáskanál őrölt gyömbér 5 dkg tengeri só A hozzávalókat összekeverjük, és fűszerdarálóban, mozsárban vagy kávédarálóban összeőröljük, és a kenyérbe ízlés szerint teszünk belőle. http://antalvali.com/comment/9782/hazi-keszitesu-kenyerfuszer 21

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Kelesztés nélküli lekváros kifli
Kelesztés nélküli lekváros kifli

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes kifli/zsömle
Zabpelyhes kifli/zsömle

A gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt. A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk. Ezt ráöntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal
kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal

A szárazanyagokat /liszt, müzli alap, magvak, só, élesztő, cukor/ egy tálban összekevertem, majd hozzáadtam a vizet és azzal is összekevertem. Nem gyúrható, lágy masszánk lesz! Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás cipó (Limara)
Burgonyás cipó (Limara)

A burgonyát meghámoztam, egy csipet sóval annyi vízben ami épp ellepi, megfőztem. Leszűrtem, a főzővizet félretettem. A krumplit áttörtem és hagytam hogy szobahőmérsékletűre hűljön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk