kb 20-30dkg krumplipüré (lehet maradék is )
30 dkg liszt 500-as
5dkg liszt 800-as
5dkg integrált liszt
7g száraz élesztő
0,5dl tej
csipet cukor
2kk só
2tojás sárgája
6dkg zsír
bors ízlés szerint
3-4 szelet vastagabb szalámi
kevés parmezán
kenéshez tyúkzsír
Az élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az apróra vágott szalámit , és reszelünk rá parmezánt . Hajtogatjuk mint a töpörtős pogácsát (nem kell túlságosan ). Ismét kinyujtjuk kb 1cm-re és bevagdossuk a tetejét , lekenjük a maradék tojás fehérjével . Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütjük .
Ha nagyon ragad adhatunk még hozzá kevés lisztet, és a nyujtásnál is bátran lisztezzünk .
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítom. Beleteszem a cukrot, a sót, az olajat, a felvert tojást. Beleteszek 2 bögre lisztet, az élesztőt és összekavarom. Hagyom 10 percig állni. Fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű