kb 20-30dkg krumplipüré (lehet maradék is )
30 dkg liszt 500-as
5dkg liszt 800-as
5dkg integrált liszt
7g száraz élesztő
0,5dl tej
csipet cukor
2kk só
2tojás sárgája
6dkg zsír
bors ízlés szerint
3-4 szelet vastagabb szalámi
kevés parmezán
kenéshez tyúkzsír
Az élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az apróra vágott szalámit , és reszelünk rá parmezánt . Hajtogatjuk mint a töpörtős pogácsát (nem kell túlságosan ). Ismét kinyujtjuk kb 1cm-re és bevagdossuk a tetejét , lekenjük a maradék tojás fehérjével . Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütjük .
Ha nagyon ragad adhatunk még hozzá kevés lisztet, és a nyujtásnál is bátran lisztezzünk .
A burgonyát meghámoztam, egy csipet sóval annyi vízben ami épp ellepi, megfőztem. Leszűrtem, a főzővizet félretettem. A krumplit áttörtem és hagytam hogy szobahőmérsékletűre hűljön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű