kb 20-30dkg krumplipüré (lehet maradék is )
30 dkg liszt 500-as
5dkg liszt 800-as
5dkg integrált liszt
7g száraz élesztő
0,5dl tej
csipet cukor
2kk só
2tojás sárgája
6dkg zsír
bors ízlés szerint
3-4 szelet vastagabb szalámi
kevés parmezán
kenéshez tyúkzsír
Az élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az apróra vágott szalámit , és reszelünk rá parmezánt . Hajtogatjuk mint a töpörtős pogácsát (nem kell túlságosan ). Ismét kinyujtjuk kb 1cm-re és bevagdossuk a tetejét , lekenjük a maradék tojás fehérjével . Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütjük .
Ha nagyon ragad adhatunk még hozzá kevés lisztet, és a nyujtásnál is bátran lisztezzünk .
Az élesztőt kb 1 dl langyos savóban vagy vízben, amihez egy teáskanál cukrot adtunk feloldjuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk egy tálba, én ilyenkor a sót is hozzá szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros langyon tejben felfuttatom az élesztőt és kidagasztom a többi hozzávalóval. A cipóból egy nagy kört nyújtok, 8 cikkre vágom és a széles részétől kezdve feltekerem, úgy, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Az olajat és sót is hozzákeverjük, majd lisztet is hozzáadagoljuk. Ízlés szerint oregánóval pikánsabbá tehetjük lee...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt, a fél bögre tejben (cukor – langyos tej – pici liszt – meleg hely), majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz. Kézzel dolgozzunk, mert egy kemény masszát kapun...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz