10 dkg szezámliszt, 10 dkg nyílgyökérliszt, 5 dkg gesztenyeliszt (kihagyható, én a darált szezámos variációnál tettem bele), 1 dkg útifűmaghéj (nem liszt), 2 tojás, 2 evőkanál kacsazsír vagy bármilyen zsiradék, 2 dl víz, 1 g szódabikarbóna, 0,5 g só (lehetett volna több is), fél evőkanál ecet (lehet citromlé is).
Félig töltöttem a kis és nagy muffin formákat is. 200 fokos előremelegített sütőben 10 perc volt. Forrón szétvágtam, nem volt nyers és lucskos kihűlve jó kenyérállagú
Nem szabad meleg vízzel keverni, mert azonnal feldagad és kocsonyás lesz az utifűmaghéj. Hideg vízzel pedig tökéletesen keverhető tészta lesz, ami megsül rendesen.
Azóta én is zöldbanánnal készítem, így magliszt mentes lett.Az arányok viszont változni fognak, mert a kókusztól porhanyósabb lesz a tészta. Zöldbanánhoz képest feleannyi legyen a kókusz.
Palacsintatésztaszerű a tészta nyersen.
Sietősebben:
"Ma szereztem házi kacsazsírt, így készítettem hozzá kis zsemléket is.
Sikerült elérnem a fehérkenyér szín és ízvilágát, sőt még az állagát is.
4 púpozott fakanálnyi szezámlisztet, 4 púpozott fakanálnyi nyílgyökérlisztet, 1 fakanálnyi útifűmaghéjat (nem liszt), 2 tojást, 1 fél mokkáskanál szódabikarbónát (rá egy kiskanálnyi ecetet, ettől felhabzik),1 mokkáskanál sót, 1 evőkanál olívaolajat vagy állati zsírt összekevertem, annyi vízzel, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Szilikon muffin formába öntöttem és előremelegített 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg kemény nem lett a teteje. Azonnal kivettem, ahogy hűl megpuhul."
Összegyúrjuk 10 percig pihentetjük. Négy részre osztjuk majd egyenként kisodorjuk és elkészítjük a császárzsemle formát és a tetejét egy felvert tojással megkenjük. Megszórhatjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük. 2. A szépen megkelt tésztát liszttel megszórt deszkán finoman átgyúrjuk, majd vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkezdjük habosítani, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a kettőt együtt fehéredésig keverjük. Közben a száraz anyagokat (zabpehelyliszt, kakaópor, szódabikarbóna, citr...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Közepes