10 dkg szezámliszt, 10 dkg nyílgyökérliszt, 5 dkg gesztenyeliszt (kihagyható, én a darált szezámos variációnál tettem bele), 1 dkg útifűmaghéj (nem liszt), 2 tojás, 2 evőkanál kacsazsír vagy bármilyen zsiradék, 2 dl víz, 1 g szódabikarbóna, 0,5 g só (lehetett volna több is), fél evőkanál ecet (lehet citromlé is).
Félig töltöttem a kis és nagy muffin formákat is. 200 fokos előremelegített sütőben 10 perc volt. Forrón szétvágtam, nem volt nyers és lucskos kihűlve jó kenyérállagú
Nem szabad meleg vízzel keverni, mert azonnal feldagad és kocsonyás lesz az utifűmaghéj. Hideg vízzel pedig tökéletesen keverhető tészta lesz, ami megsül rendesen.
Azóta én is zöldbanánnal készítem, így magliszt mentes lett.Az arányok viszont változni fognak, mert a kókusztól porhanyósabb lesz a tészta. Zöldbanánhoz képest feleannyi legyen a kókusz.
Palacsintatésztaszerű a tészta nyersen.
Sietősebben:
"Ma szereztem házi kacsazsírt, így készítettem hozzá kis zsemléket is.
Sikerült elérnem a fehérkenyér szín és ízvilágát, sőt még az állagát is.
4 púpozott fakanálnyi szezámlisztet, 4 púpozott fakanálnyi nyílgyökérlisztet, 1 fakanálnyi útifűmaghéjat (nem liszt), 2 tojást, 1 fél mokkáskanál szódabikarbónát (rá egy kiskanálnyi ecetet, ettől felhabzik),1 mokkáskanál sót, 1 evőkanál olívaolajat vagy állati zsírt összekevertem, annyi vízzel, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Szilikon muffin formába öntöttem és előremelegített 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg kemény nem lett a teteje. Azonnal kivettem, ahogy hűl megpuhul."
este kimértem , több só, méz picit kevesebb, autolizáltam, gyurtam, utolsónak a só..2x hajtogattam aztán be tettem a hütöbe, reggel 5kor ki vettem majd 8:30kor most 8ba osztottam n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összekeverni..megdagasztani 12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db) rudakat formázok belőle (fonható is) fólia alatt kelesztem, majd megkenem olivaolajjal, t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű