- 30 dkg cukkini (tisztítva mérve)
- 4 dl víz
- 1 ek. citromlé
- 1/2 tk. só
- 20 dkg cassava liszt (lásd az ismertetőt!!)
- 10 dkg nyílgyökérpor
- 1,5 dkg útifűmaghéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el majd hagyd állni 5-10 percet. Egy szilikonos nyújtólapot olajozz be vékonyan, a tésztát oszd szét kb 10 részre, vagy lehet több is, ha kisebb lángost akarsz. Tegyél egy tésztadarabot a nyújtólapra és olajos kézzel lapítsd szét kis mozdulatokkal. Ha esetleg valahol szétszakad, az nem baj. Ha serpenyőben sütöd, akkor forrósítsd fel, kend ki olajjal, tedd bele a lángost és közepes tűznél süsd meg mindkét oldalát. Ha sütőben akarod sütni, akkor a kinyújtott tésztákat óvatosan tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 15-18 percig, félidőben fordítsd meg a lángosokat. A sütési idő sütőnként változó lehet, többször ellenőrizd.
Készült próbaképpen egy bő olajban sült változat, kinézetre és ízre is ez a "leglángososabb", de nagyon megszívja magát olajjal, így ez csak próba maradt. Ezen kívül a fele olajjal kikent serpenyőben sült, a fele pedig pedig sütőben. A családban mindenkinek más ízlik, nekem a sütős verzió állaga jött be jobban, olyasmi, mint a krumplis lángos, mindig az volt a kedvencem.
1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán kere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1/2 bögre langyos vízbe+ cukor felfuttatjuk. A megkelt élesztőt a korpával kevert liszthez öntjük, sózzuk, belerakjuk a vajat, a répát, a tojást. A tésztát – fokozatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKonyharuhával lefedve 1,5 órát kel szobahőmérsékleten. 100 grammos darabokat olajos deszkán kivirgoljuk. 2x8 darabot teszünk sütőpapíros tepsire, légkeveréses 100°C-on 20 percig...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból, a szokásos módon, kelt tésztát dagasztunk. Ehhez, az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben, majd mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű