menu

Családireceptkönyv.hu

15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db alma
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 késhegynyi sütőpor
- 4 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet kivéve. Az kerüljön bele utoljára, és kisebb adagokban keverjük a masszához. A serpenyőnket egy csapott evőkanál olajjal egyetemben felhevítjük, majd az aljára rakosgatunk egy fél almának megfelelő mennyiségű almaszeletet, melyeket forgatás nélkül 1-2 percig párolunk. Ezután egy bő merőkanálnyi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a szélekre is kerüljön (körbefussa mindenütt az almaszeleteket).
20140224_135256
Amikor a tészta széle aranyszínt kap, egy lapáttal ügyesen megfordítjuk. Ha netán elszakad, akkor sem kell elkeseredni, mert átsül, a végén pedig úgyis felszeleteljük.
Folytatván tehát, megfordítottuk, sütjük még durván egy percig, és tányérra csúsztatjuk.
20140224_135723
A műveletet pedig mindösszesen még háromszor ismételjük meg, ha nem tévesztjük el a matematikai részt. Vagyis: fél alma, egy evőkanálnyi olajjal és egy bő merőkanál tésztával dolgozva = négy palacsintánk lesz a végén a tányéron. Egyenlet megoldva :-)

15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Húsos édeskáposzta
Húsos édeskáposzta

Felmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tócsni kicsit másként
Tócsni kicsit másként

3 közepes burgonyát megpucolunk, és sós vízben megfőzzük, levét leöntjük, összetörjük. 5 közepes burgonyát meghámozunk, nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan kinyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos gnocchi (Sóbors)
Spenótos gnocchi (Sóbors)

A krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Összegyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsós csirke máj
Lecsós csirke máj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk