2 db alma
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 késhegynyi sütőpor
- 4 evőkanál olaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet kivéve. Az kerüljön bele utoljára, és kisebb adagokban keverjük a masszához. A serpenyőnket egy csapott evőkanál olajjal egyetemben felhevítjük, majd az aljára rakosgatunk egy fél almának megfelelő mennyiségű almaszeletet, melyeket forgatás nélkül 1-2 percig párolunk. Ezután egy bő merőkanálnyi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a szélekre is kerüljön (körbefussa mindenütt az almaszeleteket).
20140224_135256
Amikor a tészta széle aranyszínt kap, egy lapáttal ügyesen megfordítjuk. Ha netán elszakad, akkor sem kell elkeseredni, mert átsül, a végén pedig úgyis felszeleteljük.
Folytatván tehát, megfordítottuk, sütjük még durván egy percig, és tányérra csúsztatjuk.
20140224_135723
A műveletet pedig mindösszesen még háromszor ismételjük meg, ha nem tévesztjük el a matematikai részt. Vagyis: fél alma, egy evőkanálnyi olajjal és egy bő merőkanál tésztával dolgozva = négy palacsintánk lesz a végén a tányéron. Egyenlet megoldva :-)
Én így készítem: A burgonyát egészben megfőzöm.Mikor megpuhult,ketté vágom és a belsejét kifaragom..Vigyázni kell,mert könnyen törik.Míg a krumpli fő,addig elkészítem a tölteléket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklákat megpucoljuk, nagy darabokra vágjuk. Egy tepsibe áttesszük őket, köménymaggal megszórjuk, olajjal lelocsoljuk. 20 percre a bemelegedett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű