fél kg csirkemell filé
orsó tészta (majdnem egy egész zacskó, kb 40 dkg)
fokhagyma
tejföl
sajt
liszt
2,5 dl főzőtejszín
olaj
só
bors, (bolgár fűszerkeverék -> na, ez például olyan dolog, ami nekem van itthon, és azért raktam bele)
paradicsom
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felöntjük a főzőtejszínnel, majd összefőzzük.
Az tésztát kifőzzük sós vízben. Ezután a tésztát összekeverjük a tejszínes csirkemellel, egy kivajazott hőálló edénybe borítjuk, ízlés szerint apróra összevágott paradicsomot keverünk hozzá. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
gyros füszer keveréket hasznátam
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat bepácoljuk, és pár órát hűtőben tartjuk. A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló jénaiba összekeverjük a pár ek olajjal, sóval. Az edé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olívaolajjal, és picit meg...
Elkészítési idő: kb. 3.5 óra Nehézség: KönnyűA combokat, illetve a melleket előző este előkészítjük: egy tálba két marék sót egyenletesen szétterítünk rárakjuk a combokat bőrrel lefelé, után a többi sót a tetejére simítjuk. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű