1 kg csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika
majoranna
bors
só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén olajjal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát.
Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk.
1. A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. 2. A lábosba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg alaposan, majd sózd be. Vágd egyenletes méretű darabokra, kockákra, vagy csíkokra, amihez nagyobb kedved van, forgasd meg egy kis pirospaprikával megszórt olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Sóval, borssal meghintjük, ezután lisztbe és tojásba forgatjuk. Egy tálat kikenünk a vajkrém felével, belefektetjük a húst, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az arróra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk. Ha már majdnem kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes