Tészta:
15 dkg porcukor
3 tojás
6 evőkanál forró víz
15 dkg rétesliszt
3 kiskanál sütőpor
Krém:
25 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
2,5 dl tej
4 evőkanál liszt
pici málnaszörp vagy piros ételfesték
Töltelék:
50 dkg málna
Díszítés:
szép málnaszemek
szörp
csokis vagy színes tortadara
A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra verjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet a sütőporral elkeverve. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjét kemény habbá verve. Tortaformába öntjük és 180°C-on kb. 40 percig sütjük, tűpróba. 20 percig tilos a sütő ajtaját kinyitni.
A krémhez a vajat a cukorral kikeverjük. A tejet a liszttel felfőzzük, ha kész, málnaszörppel rózsaszínűre színezzük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros vajjal.
Összeállítás:
A piskótalapot kettévágjuk, megkenjük a krém 1/3 részével, rátesszük a málnát, megint krém majd a piskóta másik fele. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. A díszítéshez kicsi nejlonzacskóba pici málnaszörpöt öntünk, kiszúrjuk a sarkát egy tűvel, és a torta közepéből kiindulva spirálban ráfolyatjuk. Az oldalát megszórjuk tortadarával, a tetejére ép málnaszemeket teszünk.
Ha fagyasztott málnából készítjük, olvadás után a díszítésre szánt málnaszemeket szépen elhelyezzük egy tányéron, és tálalásig visszarakjuk a fagyóba, különben szétfolyik a torta tetején. Mint a képen is látszik, ott is deres a málna.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a diót is hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgájához adjuk. A masszát papírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarna rész: A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszlisztet és a csokidarabkákat kivéve mindent aprítógépbe teszünk, és egyneműre turmixoljuk őket, majd hozzáadjuk kimaradt hozzávalókat, és elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a sző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű