- 2 egész csirkemell
- 40 dkg reszelt trappista sajt
- 25 dkg kukorica
- 1 liter tej
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. liszt
- 150 ml főzőtejszín
- bacon szalonna a tetejére
1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5 órát.
2. Egy tepsit kivajazunk és reszelt sajtot (trappista) szórunk az aljara. A szeleteket egyenként kiszedjük a tejből és lisztbe forgatás után behelyezzük a tepsibe, kukoricát szórunk rá, majd főzőtejszínnel meglocsoljuk és ismét reszelt sajtot szórunk rá.
3. A tetejére tehetünk bacon szalonnát, ízlés szerint. 180 C fokon sütjük fél órát, míg a sajt arany barnára nem sül a tetején. Forrón tálaljuk, sült burgonyával vagy krumplipürével fogyaszthatjuk!
---A csirkefilét kiolvasztjuk és megmossuk., -- A csirkemellet szép szeletekre vagy. csíkokra. vágjuk ---.Dörzsölje be a húsdarabokat minden oldalukon sóval., fűszerekkel --.Önt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A gombák szárát kivágjuk, a fejeket megsózzuk, borsozzuk és mikrósütőben 5’-ig sütjük. 2. A levet amit enged a töltelékhez tesszük. 3. A gombaszárát a hagymával, májjal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű