- 2 egész csirkemell
- 40 dkg reszelt trappista sajt
- 25 dkg kukorica
- 1 liter tej
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. liszt
- 150 ml főzőtejszín
- bacon szalonna a tetejére
1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5 órát.
2. Egy tepsit kivajazunk és reszelt sajtot (trappista) szórunk az aljara. A szeleteket egyenként kiszedjük a tejből és lisztbe forgatás után behelyezzük a tepsibe, kukoricát szórunk rá, majd főzőtejszínnel meglocsoljuk és ismét reszelt sajtot szórunk rá.
3. A tetejére tehetünk bacon szalonnát, ízlés szerint. 180 C fokon sütjük fél órát, míg a sajt arany barnára nem sül a tetején. Forrón tálaljuk, sült burgonyával vagy krumplipürével fogyaszthatjuk!
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gombát és a petrezselymet. Eközben a borsót megfőzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű