menu

Családireceptkönyv.hu

Első GM kenyerem


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 dl tej
- 1/2 csomag élesztő,
- 1 mokkáskanál cukor
- 22 dkg Alfa mix gm liszt
- 3 dkg kukorica liszt,
- 2,5 dkg margarin
- 1 tojás,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 famérős kanálnyi só

Elkészítés:


- Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom,
- Lisztet és a margarint összemorzsolom,
- a tojást felverem - hagyományos habverővel - és langyos vízhez öntöm és a sót is ide teszem bele,
- a megkelt élesztőt a liszttel összedolgozom, majd hozzáöntöm a tojásos vizet
- dagasztó géppel alaposan összedolgozom, kelesztőbe rakom
- Sütőt 250 C fokra felmelegítem, az edényt is felmelegítem margarinnal kiken állapotában és a párologtató vizet felforralom a sütéshez
- Ha megkelt, beleteszem a sütőformába, tetejét vizzel simára kenem és megvágom
- 220-230 fokon 30 percig sütöm alul felül
- 10 percig még csak alsó sütésen hagyom
- teljesen ki kell hűteni, csak utána szeletelni

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha alul nem sült meg, vagy visszacsapódott hűléskor a víz, akkor üvegkerámiás edényt felforrósítok és kb 2-3 percre ráteszem. tökéletes lesz.

Első GM kenyerem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Bundáskenyér
Bundáskenyér

A csicseriborsólisztből és növényi tejből palacsintatésztaszerű masszát keverünk ki, majd sóval, borssal ízesítjük (fűszerekkel). A kenyeret belemártjuk, majd olajba kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül
Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül

A száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza
Pizza

Az élesztőt a tejbe a cukorral megfuttatjuk. A többi anyagból és az futtatott élesztővel és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon tésztát gyúrunk. Igazából nem kell keleszteni, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Nutellás kelt
Nutellás kelt

A tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, elfelezzük,...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk