- 1 dl tej
- 1/2 csomag élesztő,
- 1 mokkáskanál cukor
- 22 dkg Alfa mix gm liszt
- 3 dkg kukorica liszt,
- 2,5 dkg margarin
- 1 tojás,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 famérős kanálnyi só
- Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom,
- Lisztet és a margarint összemorzsolom,
- a tojást felverem - hagyományos habverővel - és langyos vízhez öntöm és a sót is ide teszem bele,
- a megkelt élesztőt a liszttel összedolgozom, majd hozzáöntöm a tojásos vizet
- dagasztó géppel alaposan összedolgozom, kelesztőbe rakom
- Sütőt 250 C fokra felmelegítem, az edényt is felmelegítem margarinnal kiken állapotában és a párologtató vizet felforralom a sütéshez
- Ha megkelt, beleteszem a sütőformába, tetejét vizzel simára kenem és megvágom
- 220-230 fokon 30 percig sütöm alul felül
- 10 percig még csak alsó sütésen hagyom
- teljesen ki kell hűteni, csak utána szeletelni
Ha alul nem sült meg, vagy visszacsapódott hűléskor a víz, akkor üvegkerámiás edényt felforrósítok és kb 2-3 percre ráteszem. tökéletes lesz.
Összedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy műanyag vödör aljába beleteszem a vizet, az élesztőt, a lisztet és a sót. Összekeverem, majd rápattintom a vödör tetejét és egy melegebb helyre teszem. (Ez nálam most az udvar...
Elkészítési idő: 15 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, s összegyúrjuk a többi hozzávalóval, kivéve a kakaót. Elfelezzük, s a kakaót is hozzágyúrjuk az egyik részéhez. Meleg helyen, letakarv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 cm vastagra kinyújt¬juk, 8x8 cm-es darabokra vágjuk, és megtöltjük lekvárral, vagy túróval, táska (tasak) formára hajtjuk. Forró sütőben sütjük, s melegen meghintjük vaníliás c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű