♥A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál száraz élesztő
1 tojás az empanadas megkenéséhez
♥A húsos töltelékhez:
0,5 dl étolaj
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 -4 gerezd fokhagyma
35 dkg darált marhahús
só
1 késhegyni fahéj
1 késhegynyi őrölt koriander
1 reszelésnyi szerecsendió
1 késhegynyi cayenne bors
2 tk Worcestershire szósz
5 ek passzírozott paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 csokor petrezselyem
♥TÖLTELÉK:egy kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott gombát, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, ezen átpörgetjük az apróra vágott vöröshagymát, a chili paprikát, a fokhagymát és végül a darált marhahúst. Fűszerezzük sóval, fahéjjal, őrölt korianderrel, szerecsendióval, cayene borssal, majd mehet bele a Worcestershire szósz és a passzírozott paradicsom is. Kicsit rotyogtatjuk, beletesszük az előzőleg lepirított gombát és a vörösbort és 15 percig főzzük. A tűzről lehúzva beleszórjuk a frissen vágott petrezselymet.
♥TÉSZTA:Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle. A korongok közepébe mehet egy evőkanálnyi a töltelékből, széleit vízzel megkenjük és óvatosan félbehatjuk. Zárásként pedig egy villával félkörben lenyomkodjuk a kis csomagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük egy kevés vízzel kikevert tojással és 180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé egy kevés citromos-petrezselymes tejfölt és chipotle szószt is.
A húst kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, hogy egy kis színt kapjon és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a felkarikázott répát, és dinszteljük együtt a hús...
Elkészítési idő:A marhalapockát felkockázzuk.A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük. Az olajat felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, maj...
Elkészítési idő:A húst letörölgetjük papírkendővel, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát. A rostok szeretik.:) A húst nem sózzuk és borsozzuk előre! Egy öntöttvas serpenyőbe teszünk egy k...
Elkészítési idő:A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól...
Elkészítési idő: