1 kg marhahús /lábszár, de én általában combból készítem/
3 db hagyma
fokhagyma
paprika
paradicsom
paradicsomlé
só
bors
majoranna
köménymag
olaj
Olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi köménymagot. Majd ráteszem a nagyobb kockára vágott hagymát. Megdinsztelem, és belerakom a húst. Kevergetem, amíg pirulni kezd, majd megszórom őrölt paprikával, fűszerekkel, felöntöm vízzel, teszek bele paradicsomot, paprikát felszeletelve. Adok hozzá 1 dl paradicsomlevet is vagy egy kis konzerv paradicsomsűrítményt. Fedő alatt kb 0,5 órát főzöm. Ha megpuhult a hús, akkor étkezési keményítőt kikeverek kevés vízzel, majd a gulyáshoz öntöm. Selymes, kissé sűrű mártásszerűnek kell lennie a levének. Knédlivel kitűnő ebéd, vacsora, utána pedig egy jó behűtött sör is elfogyasztható.
Mi szeretjük csípősen, tehát mindig kerül bele erős paprika vagy egy db cseresznyepaprika. Intenzíven kell fűszerezni, hiszen a bors, majoranna adja a gulyásnak a jó ízt.
A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hortobágyi: 0,5 kg darált hús, 1 sűrített paradicsompüré... Sima pörkölt, hagyma olajon fonnyasztva, bele a darált húst, a paradicsompürével, plusz bors, majoranna, só, amikor me...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes