Családireceptkönyv.hu

Chilis marha babbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 személyre:
40 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg morzsolt csemege kukorica
2 doboz Bonduelle vörös bab
3 gerezd fokhagyma
só, bors
késhegynyi chillipor
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db száraz hegyes erős kis chilli paprika

Elkészítés:



Az apróra vágott füstölt szalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet és még néhány percig tovább pároljuk.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön.
Tálaláskor, díszítésként a tálaló edényben lévő chillibe beleszurkáljuk a száraz chilli paprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Chilis marha babbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhagulyás hortobágyi módra
Marhagulyás hortobágyi módra

Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzá...

Elkészítési idő: 6-8 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Steak
Steak

Előkészületek: A nulladik lépés, hogy sosem hűtőhidegen sütjük a steaket. Kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg el nem éri a konyha hőmérsékletet. Akár két órát is pihenhet a hús...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vadas (Édi)
Vadas (Édi)

Hagymát apróra vágva kevés olajban megfonnyasztani. Beletenni a paprikát, rá a hússzeleteket, babérlevelet, sót, vízzel felönteni, kuktát lezárni, 25 percig dinsztelni. Fogóval kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Gulyásleves
Gulyásleves

A lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk