Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús (felsál)
1 tk só
1 kk bors
7 dkg liszt
2 ek olaj
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 darab babérlevél
12 szem egész bors
1 ek mustár
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg cukor
2 ek liszt (habaráshoz
)3 dl tejföl

Elkészítés:


A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja.

A húsokat tegyük egy lábasba. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A szalonnát is vágjuk apróra. Tegyük rá a húsra, tegyünk rá babérlevelet, borsot, sót, mustárt. Öntsük fel egy liter vízzel, főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha elfő a víz, pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, szedjük ki a léből. A levet szűrjük le, tegyük félre. A babérlevelet és az egész borsot szedjük ki, a zöldségeket turmixoljuk össze.

Egy kanál olajon karamellizáljuk meg a cukrot, és ha már barna, öntsük rá a zöldségpürét. Forraljunk egyet rajta, keverjük össze egy kanál liszttel, engedjük fel a zöldséglével, majd forraljuk össze.

A tejfölhöz adjunk egy evőkanál lisztet, keverjük össze, adjuk a mártáshoz. Ezt is forraljuk fel, majd tegyük bele vissza a húsokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Vadas marhaszelet Lajos Mari  szerint
Vadas marhaszelet Lajos Mari szerint

1. A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen beva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mexikói chilis bab (gluténmentes)
Mexikói chilis bab (gluténmentes)

A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel, 1 fej egészben hagyott vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával félpuhára főzzük. Az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zurichi borju
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Zurichi borju

A hust vagjuk vekony csikokra, fuszerezzuk soval, borssal, vegul lisztezzuk be. A megtisztitott hagymat vagjuk kockara, a gombat tisztitsuk meg es apritsuk fel. A vajat serpenyoben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

A szalonnáról vágd le a bőrét, majd kockázd fel. Lobogó vízben főzd 10percig, bőrével együtt. Szűrd le és tedd félre. Vegyél elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk