Tésztához:
1 csomag rizstészta
2 közepes fej vöröshagyma
2 csomag káposzta-répa kombó
1 nagy sárgarépa
Fél üveg szójaszósz
Lime-lé
Só, vegeta, chili por
3 tojás
Húshoz:
1 kg marhahús, só, bors
Fél üveg PadThai szósz
Feltét:
Szezámmag
Babcsíra
Tészta: kifőzzük a rizstésztát. Palacsintasütőben vagy kis serpenyőben kevés olajon a felvert tojásból lepényt készítünk, majd deszkára tesszük hűlni és utána vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben a vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd jó nagy lángon hozzá pirítjuk a zöldségeket (a csomagos káposzta-répa kombót és a hozzá szintén vékony csíkokra vágott plusz répát). Nem kell sokáig pirítani őket, mehet hozzájuk a kifőtt tészta és a sült tojás, szintén nagy lángon összepirítunk mindent. Hozzájuk adjuk a szójaszószt, a lime-lét és a fűszereket.
Hús: kis vékony csíkokra vágjuk a marhahúst. Kevés olajon kifehérítjük, sózzuk és borsozzuk, majd jól átsütjük a PadThai szósszal. Egy kis szaftot hagyjunk, ne főzzük el teljesen.
Tálalás: alulra a sült tojásos tészta, rá a hús, majd megszórjuk szezámmaggal az egészet és babcsírát teszünk a tányér „sarkára” hozzá.
Fafül gombával, apróra zúzott pörkölt mogyoróval és friss újhagyma zölddel megszórva a végén még finomabb + friss lime gerezdből lével meglocsolva is.
1 kg marhahúst sózás nélkül egészben felteszünk főni annyi hideg vízben, amennyi ellepi. Mellé teszünk kb. 20 dkg egész sárgarépát, 20 dkg egész petrezselyem gyökeret, 1 fej vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes