Tésztához:
1 csomag rizstészta
2 közepes fej vöröshagyma
2 csomag káposzta-répa kombó
1 nagy sárgarépa
Fél üveg szójaszósz
Lime-lé
Só, vegeta, chili por
3 tojás
Húshoz:
1 kg marhahús, só, bors
Fél üveg PadThai szósz
Feltét:
Szezámmag
Babcsíra
Tészta: kifőzzük a rizstésztát. Palacsintasütőben vagy kis serpenyőben kevés olajon a felvert tojásból lepényt készítünk, majd deszkára tesszük hűlni és utána vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben a vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd jó nagy lángon hozzá pirítjuk a zöldségeket (a csomagos káposzta-répa kombót és a hozzá szintén vékony csíkokra vágott plusz répát). Nem kell sokáig pirítani őket, mehet hozzájuk a kifőtt tészta és a sült tojás, szintén nagy lángon összepirítunk mindent. Hozzájuk adjuk a szójaszószt, a lime-lét és a fűszereket.
Hús: kis vékony csíkokra vágjuk a marhahúst. Kevés olajon kifehérítjük, sózzuk és borsozzuk, majd jól átsütjük a PadThai szósszal. Egy kis szaftot hagyjunk, ne főzzük el teljesen.
Tálalás: alulra a sült tojásos tészta, rá a hús, majd megszórjuk szezámmaggal az egészet és babcsírát teszünk a tányér „sarkára” hozzá.
Fafül gombával, apróra zúzott pörkölt mogyoróval és friss újhagyma zölddel megszórva a végén még finomabb + friss lime gerezdből lével meglocsolva is.
A hússzeleteket kiklopfoltam, majd alaposan bekentem mustár és olaj keverékével. Egy egész napra hűtőbe tettem lefedve pácolódni. Másnap mozsárban durvára törtem színes borsot és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. 2. Amikor már ki...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű♥ Vadas A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babé...
Elkészítési idő: 250 perc Nehézség: KözepesA húst szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. 1,5 liter forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a babérlevelet, a borókát és a borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű