menu

Családireceptkönyv.hu

Pusztapörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g marha apróhús (lábszár)
6 evőkanál olaj
kb 1.5 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
120 g zöldpaprika
60 g paradicsom
750 g burgonya
300 ml víz
0.5 teáskanál őrölt köménymag
2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt is. Végül lefedjük a húst, és elkezdjük párolni.
Mikor a hús majdnem puhára párolódott, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
Egy kevés vizet hozzáadunk, sóval utánízesítjük, a cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, és fedő alatt lassan készre főzzük.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy minden adagba egyenlő arányban jusson a hús és a burgonya. Paprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk. Ízlés szerint fehérkenyérrel fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!

Pusztapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Soproni erdészgombóc babsterccel
Soproni erdészgombóc babsterccel

♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Gulyásleves - én így készítem
Gulyásleves - én így készítem

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsiszelet borjúból - Wiener Schnitzel
Bécsiszelet borjúból - Wiener Schnitzel

A borjúszeleteket vágjuk be körbe a szélénél, klopfoljuk ki és sózzuk meg. A klopfoló sima felületét használjuk, így a hús nem veszíti el sütés közben az értékes nedveket. Paníro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Steaksütés - "Hand Test"
Steaksütés - "Hand Test"

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk