700 g marha apróhús (lábszár)
6 evőkanál olaj
kb 1.5 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
120 g zöldpaprika
60 g paradicsom
750 g burgonya
300 ml víz
0.5 teáskanál őrölt köménymag
2 teáskanál fűszerpaprika
só
A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt is. Végül lefedjük a húst, és elkezdjük párolni.
Mikor a hús majdnem puhára párolódott, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
Egy kevés vizet hozzáadunk, sóval utánízesítjük, a cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, és fedő alatt lassan készre főzzük.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy minden adagba egyenlő arányban jusson a hús és a burgonya. Paprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk. Ízlés szerint fehérkenyérrel fogyasztjuk.
A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!
A krumplit meghámozzuk, hasábokra (vagy tetszőleges formára) vágjuk és lobogó sós vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanálnyi vajat, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KözepesA húst szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. 1,5 liter forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a babérlevelet, a borókát és a borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyű