menu

Családireceptkönyv.hu

Petőfi-rostélyos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
4 nagy vagy 8 kisebb marhahússzelet
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál étolaj
4 legalább 1/2 cm vastag szalonnaszelet (pl. Kolozsvári szalonnából)
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál sűrű paradicsomlé
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
1/4 kávéskanál őrölt bors
•2 kávéskanál só
♥ TÁLALÁS:
burgonyafánk

Elkészítés:


A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk.
A szalonnát kakastaréjszerűen bevagdossuk.
Megmelegítjük a zsírt vagy az olajat. A szalonnaszeleteket megpirítjuk benne, aztán tálra szedjük és félretesszük. A hússzeleteket a szalonna után visszamaradt zsiradékban mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd kivesszük és félretesszük őket.
A sütés után visszamaradó zsiradékba tesszük az apró kockákra vágott hagymát, az összezúzott vagy lereszelt fokhagymát, a kimagozott paprikát, a meghámozott és félbevágott paradicsomot, a paradicsomlevet és a fűszereket. Állandóan kevergetve 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a hússzeleteket, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje azokat. Ha kell, a mártást utánasózzuk. A fazekat lefedjük, és a húst nagyon kis lángon puhára pároljuk. (Ha kell, a főzés közben elpárolgó vizet apránként pótoljuk.)
Tálalásnál a húst meglocsoljuk a visszamaradt szafttal (amit szitán át is törhetünk vagy turmixolhatunk), mellé teszünk egy-egy szelet sült szalonnát (ajánlatos a szalonnát előtte hirtelen átpirítani, hogy felmelegedjen).
Burgonyafánkot adunk hozzá köretként.

Petőfi-rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gulyásleves
Gulyásleves

A húsból alacsony hőfokon pörköltet főzünk (ha akad otthon vörösbor,nem tesz rosszat, ha az is kerül bele). Ha félpuha a hús mehetnek rá a zöldségek, ízesítsük sóval, borssal, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A húst vágd fel körülbelül négycentis kockákra, majd szórd meg sóval és őrölt borssal. Dobj rá lisztet, és alaposan forgasd össze. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a marhát...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Picadillo (Szilágyi Balázstól)
Picadillo (Szilágyi Balázstól)

A picadillo elkészítéséhez először készíts elő mindent: a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a kaliforniai paprikát vágd kisebb kockákra, a krumplit hámozd meg és vágd kockákra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Vadas
Vadas

A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja. A húsokat tegyük egy lábasba. A...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk