menu

Családireceptkönyv.hu

Petőfi-rostélyos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
4 nagy vagy 8 kisebb marhahússzelet
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál étolaj
4 legalább 1/2 cm vastag szalonnaszelet (pl. Kolozsvári szalonnából)
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál sűrű paradicsomlé
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
1/4 kávéskanál őrölt bors
•2 kávéskanál só
♥ TÁLALÁS:
burgonyafánk

Elkészítés:


A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk.
A szalonnát kakastaréjszerűen bevagdossuk.
Megmelegítjük a zsírt vagy az olajat. A szalonnaszeleteket megpirítjuk benne, aztán tálra szedjük és félretesszük. A hússzeleteket a szalonna után visszamaradt zsiradékban mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd kivesszük és félretesszük őket.
A sütés után visszamaradó zsiradékba tesszük az apró kockákra vágott hagymát, az összezúzott vagy lereszelt fokhagymát, a kimagozott paprikát, a meghámozott és félbevágott paradicsomot, a paradicsomlevet és a fűszereket. Állandóan kevergetve 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a hússzeleteket, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje azokat. Ha kell, a mártást utánasózzuk. A fazekat lefedjük, és a húst nagyon kis lángon puhára pároljuk. (Ha kell, a főzés közben elpárolgó vizet apránként pótoljuk.)
Tálalásnál a húst meglocsoljuk a visszamaradt szafttal (amit szitán át is törhetünk vagy turmixolhatunk), mellé teszünk egy-egy szelet sült szalonnát (ajánlatos a szalonnát előtte hirtelen átpirítani, hogy felmelegedjen).
Burgonyafánkot adunk hozzá köretként.

Petőfi-rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Húsos sült kibbeh (Libanoni)
Húsos sült kibbeh (Libanoni)

Külső réteg: A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Töltelék: Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Főtt marha, gyümölcsmártással
Főtt marha, gyümölcsmártással

Elkészítés: A marhahúslevest a szokásos módon elkészítjük, majd a levest tésztával és zöldségekkel tálaljuk. Második fogásként a főtt húshoz gyümölcsmártást és pirított burgonyát t...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Párolt hús
Párolt hús

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A hússzeleteket alaposan dörzsöljük be sóval és feketeborssal. Az olíva olajban pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgaré...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk