1 kg. csontos borjuhus
sargarepa(murok)
petrezselyemgyoker (feher repa)
zellergumo
1 kis fej hagyma
szemesbors, so
Tárkony mártás :
1 evokanal liszt
4 evokanal olaj
tárkony
so, pirospaprika
citromlé ízlés szerint
keves cukor
A csontos borjuhust jol megmossuk, foni tesszuk, a zoldsegekkel,sargarepa,feher repa,hagyma,zellergumo.
Beletesszuk a szemesborsot,sot.
Amikort felfott,a tuzet mersekeljuk, es addig fozzuk ameddig a csontrol a hus levallik.
Kivesszuk es a csontrol leszedjuk a hust.
Elkeszitjuk a tárkony mártást.
Egy kozepes nagysagu labasban beleontjuk az olajat,megszorjuk a liszttel, picit piritjuk,raszorjuk a pirospaprikat, es allando keveres mellett hozzaadunk annyi huslevet, hogy sem tul suru, sem tul hig martast kapjunk.
Beletesszuk az aprora vagott tarkonyt ( nekem nem volt friss tarkonyom,szaritottal keszitettem),sot,cukrot,citromlevet izles szerint.
Kb. 5 percig fozzuk.
Hagymas tort krumplit keszitettem hozza.
A krumplit hejastol megfoztem,amikor megfott akkor megtisztitottam,osszetortem egy villaval.
Egy kissebb hagymat aprora vagtam,uvegesre paroltam,hozzaadtam a krumplit,soztam,borsoztam,es nehany percig a tuzon kevergettem...
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 2 cm-es, a megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálba összekeverjük a szemes borssal, babérlevéllel és a kakukkfűvel és ráöntjük a bort. Egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEz egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes