1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
A húst csíkokra vágom, a hagymát felszeletelem, forró zsírban lepirítom, majd a húst rádobom. Lepirítom, majd befűszerezem. Összeforralom, ha kell, egy pici vizet öntök alá, rátes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. --A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirí...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vágjuk fel kockákra, és pirítsuk őket aranysárgára. Amíg a zsemlekockák pirulnak, vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát pedig finomra. Tegyük keverőtálba a megpirult...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű