1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük. A húsokat ezután egy nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy lábasban olajat hevítünk, és rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. 2.Belerakjuk a darált marhahúst, miután elkezdett pirulni, jöhet a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A szalonnát kivesszük, félrete...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes